Оздравително-профилактични фитотампони

8,00 лв.
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Скъпи жени! Трябва да признаем, че гинекологичната патология в днешно време е толкова разпространена, че да се намери напълно здрава  жена днес е все по-трудно.

За съжаление, репродуктивното здраве на съвременните жени, дори от най-млада възраст, далеч не е идеално. Влошена  екологична  ситуация, понижен имунитет, наличие на явни и скрити инфекции – това не минава без последствия. Под въздействието на множество негативни фактори, организмът на жените се превръща в развъдник на бактерии, гъбички, вируси, токсини. Те се натрупват цял живот, провокирайки развитието на опасни  заболявания, в това число и онкологични.

В нашите представи тампоните се асоциират с навита на руло  пресована целулоза за използване в критичните дни. Но съвременната индустрия на здравето предлага на жените друг  вариант – лечебни фитотампони. Те представляват сами по себе си уникален лечебно-профилактичен продукт, помагащ да се решат голямо количество проблеми не само в областта на  гинекологията, но и по отношение на общото оздравяване на женския организъм.

Фитотампоните са оздравителни продукти, произведени в Хонконг. Ако подходим към названието "фитотампон" от  медицинска гледна точка, то по-правилно би било: "растителна  свещичка", т.к. първата негативна реакция на много гинеколози беше свързана именно с наименованието, защото обичайните памучно-марлени тампони е забранено да се държат повече от 4 часа поради риска от инфекция.

Дадената растителна фитосвещичка (тампон) е много мощен  антисептик и може да стои в организма на жената 3 денонощия  и повече, коригирайки нейното здравословно състояние. И много задълбочено мислещи гинеколози сега с голямо уважение се  произнасят за този продукт.

Китайските тампони, създадени на основата на многовековни традиции и древни рецепти от народната медицина на тази страна, са призвани да помогнат на жените качествено и безопасно да възстановят своето здраве. Те не съдържат синтетични компоненти и изкуствени хормони. Билките, влизащи в състава в  лечебните изделия, растат в екологически чисти райони. Тяхната ефективност и безопасност е потвърдена от стандарта GMP и сертификатите от Китай, Русия, Украйна и Европейските страни.

Огромно множество жени раждат деца, след като са престанали да мечтаят за това! Жени, избавили се от възпалителни  процеси и тумори! Жени, избегнали операция по отстраняване на матката и прилежащите женски органи! И накрая - жени, подмладили се, разхубавили се, любящи и любими! Дори само за това, за чудесното, малко топче от билки, може да се напишат благодарствени химни! И за много-много други ползи!

 

Свойства

Основната насока на действие на фитотампоните е максималното очистване на органите на репродуктивната система от мъртви  частици, продукти на разпада, болестотворни бактерии, вируси, гъбички и токсични вещества.

Съдържащите се във фитотампоните растителни хормони благотворно влияят върху дейността на целия женски организъм. Не бъркайте  натуралните хормони със синтетичните. За разлика от последните, фитохормоните са абсолютно безвредни. От тяхното  въздействие се оптимизира работата на щитовидната жлеза, на задстомашната жлеза, надбъбречните жлези, репродуктивните органи, сърцето и кръвоносната система. Те помагат за освобождаване от излишното тегло и поддържат младостта на кожата.

 

Действие на китайските лечебни фитотампони:

- противовъзпалително
- противохипоксично (защитават тъканите от кислороден глад)
- антиоксидантно (свързват свободните радикали)
- нормализират микрофлората на половите органи
- хармонизират ендокринния баланс
- регенерират тъканите
- геропротективно (защитават от стареене)
- онкопротективно (защитават от възникване на тумори)

А също:

 • продължаване на младостта (поддържат изработването на полови хормони)
 • подобряване на кръвообращението и цвета на лицето, намаляване количеството на бръчките и тяхната дълбочина
 • подобряване на формата на гърдите
 • повишаване на либидото (става подмладяване на стените на влагалището (свива се и намалява по размер)
 • стягане на матката, което се отразява положително на  усещанията по време на полов акт
 • защита от болестотворни микроорганизми по време на  пътешествия (когато съблюдаването на обичайните хигиенни норми може да бъде нарушено), при къпане в басейни и естествени водоеми, след незащитен полов акт

 

Състав

Карамфил (бори се с маточните кръвотечения, убива  патогенните микроорганизми, отстранява атонията на матката);

 • Ангелика (отстранява възпалението и отоците, нормализира  хормоналния фон; източник на фитоестрогени. С нея от древни времена лекуват много женски болести)
 • Женшен (мощно тонизиращо средство, попълващо вътрешните енергийни резерви на организма. Ускорява  обменните процеси, засилва имунитета)
 • Камфор (отстранява болезнените усещания, убива вирусите, гъбичките и бактерите, лекува и стимулира работата на надбъбречните жлези)
 • Кора от нар (оказва жлъчегонен, пикочогонен, антибактериален ефект)
 • Куркума (антиоксидант - бори се с възпаленията и уврежданията на микрониво)
 • Тамян (помага да се неутрализира активността на раковите  клетки)
 • Смирна (убива гъбичките Candida, вируси и бактерии, стимулира либидото, регулира цикъла)
 • Дяволска уста (ефективно се бори с доброкачествените тумори, усилва кръвотока в органите на малкия таз)
 • Хималайски люляк (помага да се балансира женският цикъл, да се отстранят гинекологичните възпаления)
 • Смола от драконово дърво (неутрализира инфекциите, притежава противотуморно действие)
 • Жълта софора (мощен спазмолитик, бори се с възпалителните процеси, убива микробите и вирусите, изравнява белтъчно-липидния баланс)

 

Показания за прилагане

 • инфекциозно-възпалителни заболявания на органите на  пикочополовата система: вагинит, кандидоза, цервицит (възпаление на шийката на матката), ендометрит, ерозия, цистит
 • доброкачествени новообразувания в областта на малкия  таз (миоми, полипи, кисти, фиброми, фибромиоми, ендометриоза)
 • спиране на месечния цикъл, болезнена менструация
 • влошаване тонуса на тъканите на покочополовите органи, свличане
 • повишено ниво на замърсяване на организма
 • излишно тегло
 • хормонален дисбаланс
 • нарушение на микрофлората на влагалището и на червата
 • понижено либидо
 • постменструален синдром
 • профилактика на гинекологичните проблеми
 • нарушения на хормоналния баланс (нарушение на менструалния цикъл, болезнен цикъл, патологичен  климакс, сухота на влагалището и т.д.)
 • безплодие
 • незадържане на урината, свързано с пролапс на органите на малкия таз
 • мастопатия
 • патология на шийката на матката (ерозия, псевдоерозия, дисплазия, левкоплакия)

 

Начин на приложение

При прилагане на фитотампоните е необходимо да се отчита  продължителността на менструалния цикъл: фитотампоните започват да се прилагат с 4-тия ден от началото на менструалния цикъл и прилагането им се прекратява 3 дни преди началото на  следващия менструален цикъл.

Всяка жена, която някога е използвала аналогични памучни  изделия, ще изпълни тази процедура без особена трудност.

Като начало следва да се проведе хигиенизиране на интимната  зона и да се освободи фитотампонът от индивидуалната опаковка. След това трябва да се заеме удобно положение. Главното е мускулите на перинеума да са разхлабени.

По-нататък е необходимо да се въведе изделието дълбоко във  влагалището (примерно на 7 см), така че да се разположи  между задния му свод и шийката на матката. Шнурът следва да се  изтегли навън. Ако тампонът е въведен правилно, то той въобще не се усеща.

Тампонът е нужно да се остави вътре в тялото за 3 дни. След неговото изваждане е крайно важно да се проведе промивка с  настойка от лайка или с разтвор от фурацилин (Нитрофурал). Това позволява да се изведат навън всички отстранени тъкани, токсини и патогенни микроорганизми.

Между поставянето на фитотампоните следва да се прави прекъсване от един ден, т.е. схемата изглежда така: 3 дни се използва тампон, след това един ден — почивка. След това се въвежда следващият. За да се премине пълноценен  оздравителен курс на лечение, желателно е да се закупят не по-малко от 6 броя.

 

Схема за въвеждане на фитотампоните

 

ДЦ

-

-

т

т

т

-

т

т

т

-

т

т

т

-

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

ДЦ

т

т

т

-

т

т

т

-

т

т

т

 

 

 

 

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

1

 

 

Условни обозначения:

"ДЦ" – ден на менструалния цикъл (броейки от първия ден на  менструацията до първия ден на следващата менструация); "т" – въвеждане на фитотампона; "–" – пауза.

Следващият фитотампон се въвежда 24–48 часа след остраняването на предходния.

 

Необходими ли са ви лечебните фитотампони?

Много жени считат, че гинекологичните проблеми благополучно са ги заобиколили. Но дали е така? Значителна група заболявания до определен момент въобще не се проявяват външно, но подкопават здравето на жената в продължение на десетилетия. И митът за отсъствието на  проблеми се разсейва за една нощ, когато жената остане насаме с поставената диагноза. Приложението на тампоните позволява не само ефективна борба  със съществуващите заболявания в  половата област, но и дава възможност своевременно да се проследяват и отстраняват началните симптоми на заболяванията.

Първият тампон е своеобразен тест. Ако след отстрняване той е останал чист, то може да се счита, че жената е здрава и по-нататък систематичното приложение на фитотампоните може да го съхрани за дълги години. Но за съжаление, състоянието на  органите на половата система на болшинството съвременни  жени далеч не е идеално и с използването на първия тампон, те  понякога виждат наистина шокиращи неща, изхвърлени от организма.

 

Препоръки за използване

Средствата на нетрадиционната медицина изискват по-продължително прилагане, отколкото аптечните препарати. Продължителността на терапията зависи от това, какъв проблем е необходимо да се реши.

Жени, помнете, че колкото по-сериозно е едно заболяване или колкото по-голям е "наборът" от заболявания, колкото по-дълбоко е  навлязло заболяването, толкова повече курсове е необходимо да се проведат.
Не може предварително да се каже колко курса на лечение са  нужни за всяка от вас. Оптимално се счита провеждането на 2 курса (12 тампона). Идеално - 3 курса (18 тампона). При много сложни заболявания - 4 курса.
При всяка жена различно протичат заболяванията, различни са патогенните микроорганизми, различен е имунитетът, даже възрастта има значение в процеса на оздравяване.
Просто започнете да се лекувате с китайските тампони и се заредете с търпение. Тампоните действително лекуват, нужно е само да се продължи започнатото лечение.
Съветваме след провеждането на два курса на лечение  тампоните да се дадат на анализ, да се премине ултразвуково изследване, така че да се  проследи процесът на оздравяване.

 • Профилактичен курс предвижда използване на 6 фитотампона в течение на 1-1,5 месеца (подред), а след това   - поддържащ курс – по 1 фитотампон в месеца.
 • Лечебният курс за потушаване на остър възпалителен  процес включва 6 фитотампона в комплект с урологични пластири (в областта на пъпа) и ортопедични пластири (на лумбо-сакралната зона). Ако има проблем с "половата" система, то автоматически го има и в "пикочната" система. За това говори дори самото название "покочо-полова" система. Поради това е целесообразно използването на  фитотампоните заедно с урологични и ортопедични  пластири. Наблюдава се неколкократно засилване на ефекта.
 • Лечебният курс при гинекологни заболявания предвижда  използването на 12-30 фитотампона в течение на 3–6 месеца в съчетание с комплексна програма за възстановяване на  женския организъм.
 • С цел профилактика на гинекологичните проблеми и за поддържане на оптимално ниво на женско  здраве е достатъчно прилагането на 2 фитотампона в месец.
 • Остри и хронични заболявания се лекуват с продължителен  курс. Може да са необходими до 5 опаковки тампони.
 • При възпаление на вътрешната обвивка на матката също е необходимо продължително лечение – 4-5 опаковки.
 • След незащитен полов контакт или къпане в открити водоеми е достатъчен 1 фитотампон.
 • След прекаран аборт е необходимо прилагане на не по-малко от 3 фитотампона.
 • За провеждане на пълноценен общооздравителен курс са нужни 6 броя (1 опаковка).

 

Препоръки на гинеколозите - приблизителен курс на лечение

 

 

   

Заболяване

Описание и симптоми

Курс  на лечение

Безплодие

Проявява се в отсъствие на настъпването на беременност в продължение на 1,5-2 години или повече у жената, водеща редовен полов живот без използване на противозачатъчни средства. Употребата на фитотампоните увеличава двукратно възможността да се забеременее.

от 24 тампона
(4 курса)

Вагинит трихомонален

Наличие на трихомоназа при преглед; обилно  течение с неприятен мирис, понякога с жълт цвят, гнойно, пенесто; сърбеж на вулвата; червени петна във вагината

от 18 тампона
(3 курса)

Възпаление на маточните тръби и яйчниците

Болки ниско в корема, променливи по сила и характер; втрисане и повишение на температурата  (до 38-40 градуса); проблеми в работата на стомашно-чревната система (разстройство, гадене и повръщане); проблеми в работата на пикочоотделителната система (болки по време на  отделяне на урина, което става рядко и оскъдно); течение от половите пътища (в тежки случаи дори гнойно и кръвенисто)

от 24 тампона
(4 курса)

Вулвит

Възпаление на вулвата (външните женски полови  органи). Характеризира се с появяване на сърбеж, парене, обилно течение, хиперемия и оток на срамните устни, болезнени усещания след уриниране.

от 18 тампона
(3 курса)

Бактериална вагиноза

Вагинална дисбактериоза, свързана с рязко  количествено и качествено нарушение на  нормалната микрофлора на влагалището, намаляване на количеството лактобактерии и размножение на условно-патогенните  микроорганизми, в т. ч. гарднерели. Характеризира се с появяването на обилно влагалищно течение със  сивкав оттенък с неприятен мирис.

от 18 тампона
(3 курса)

Хемороиди

Дискомфорт или различна по интензивност болка в областта на дебелото черво и ануса; сърбеж и парене; кръвотечение; хемороидален пролапс; повишаване на температурата.

12-18 тампона
(2-3 курса)

Дисплазия на маточната шийка

Атипични изменения на епитела в неговата  влагалищна част, относяща се към предракови  процеси. На ранните стадии от своето развитие, дисплазията на маточната шийка е обратимо  заболяване, поради което нейното своевременно  откриване и отстраняване се явява надежден способ за профилактика на онкологичния риск.

от 24 тампона
(4 курса)

Дисфункционално маточно кръвотечение

Патологично кръвотечение от матката, свързано с нарушение в производството на полови хормони от  жлезите с вътрешна секреция. Изразява се в увеличена загуба на кръв по време на менструацията или удължаване на продължителността на менструацията. Може да се прояви в метрорагия – ациклично кръвотечение.

от 18 тампона
(3 курса)

Жлезиста хиперплазия на ендометриума

Прекомерно разрастване на жлезистата тъкан на  ендометриума, характеризираща се с неговото  одебеляване и увеличаване на обема. Жлезистата  хиперплазия на ендометриума се проявява в обилна менструация, дисфункционални  ановулторни кръвотечения, анемия, безплодие.

от 24 тампона
(4 курса)

"Женски" болки

Продължителна болка в долната част на корема и кръста; появяване на пристъпи на гадене или диария; често уриниране; нервност и главоболие. Острите пристъпи на болка могат да доведат до чувство на студенина в крайниците, силна слабост и виене на свят, дори до припадък.

от 18 тампона
(3 курса)

Киста на шийката на матката

Образувание, изпълнено с гнойна или серозна течност. Разполага се отстрани на стената на маточната шийка и преминава често в широкия маточен лигамент. Има както единични, така и множествени кисти, които имат вид на бисери. Най-честа причина за кистите на шийката на матката са   възпалителните процеси.

от 24 тампона
(4 курса)

Киста на яйчника

Това е туморно образувание, което има кухина, запълнена с течност, слуз и друго съдържание. В зависимост от структурата на кистата на яйчника, причините и симптомите може да са различни.

от 24 тампона
(4 курса)

Колпит (Вагинит)

Възпалителен процес във влагалището, вследствие на неговото инфектиране, обменни, ендокринни нарушения, травми. Признаци на заболяването са тежка левкорея (бяло течение), сърбежи, болки във влагалището и в долната част на корема.

от 18 тампона
(3 курса)

Левкоплакия на вулвата

Това е вроговяване на повърхностния  епителен  слой на външните полови органи, съпроводено с  появяването върху тях на сухи плаки с бял или жълтеникав цвят. Изразяващо се в пролиферация и повишено вроговяване на многослойния плоскоклетъчен епител и по-нататъшно склерозиране на тъканите. Левкоплакията на  вулвата се проявява в наличието на белезникави  плаки върху слузестата обвивка, сърбеж, парене, болка в областта на външните гениталии.

от 24 тампона
(4 курса)

Левкоплакия на шийката на матката

Характеризира се с удебеляване и хиперкератоза на  (повишено вроговяване) екзоцервикса – слузестата  външна обвивка на влагалищната част на матката,  характеризираща се с процеси на пролиферация и вроговяване на многослойния епител.

от 24 тампона
(4 курса)

Микоплазмоза

Причинителите на заболяванията се заселват в клетките на влагалището и пикочополовата система. Нарушението на микрофлората на  влагалището, а също наличието на причинители на няколко инфекции (трихомоназа, гонорея, хламидиоза, херпес) служат като причина за  високата  концентрация на микоплазма във  влагалището. В такъв случай микроорганизмите са  способни да разрушат клетките, в които те  паразитират. Заболяването поразява  пикочополовия канал, провокира заболяване на простатата или на шийката на матката и влагалището.

от 18 тампона
(3 курса)

Миома на матката  (фибромиома, фиброма)

Хормонозависим  доброкачествен тумор в мускулния слой на матката. Основно се проявява при жени над 30-40 годишна възраст. Често миомата не дава никакви симптоми (или те се  възприемат като неголямо отклонение от нормата): сравнително обилни и продължителни  менструации; слабост и бледност на кожата; болки в долната част на корема и кръста; нарушение на дейността на стомашно-чревния тракт и пикочо-половата система.

от 24 тампона
(4 курса)

Млечница (влагалищна  кандидоза)

Парене и сърбеж в областта на външните полови  органи; бяло (като пресечено млякотечение от влагалището; болка при полов акт; болка при уриниране.

от 12 тампона
(2 курса)

Пролапс (смъкванена матката и влагалището

Водеща роля при възникване на заболяването играе нарушението на синергизма на мускулите на подвижната стена на корема (диафрагма, предна  коремна стена, мускули на тазовото дъно), вследствие на което те губят способност да удържат  гънките на червата, матката и яйцчниците в състояние на окачване, те натежват и оказват  постоянен натиск върху тазовото дъно. В началото се отпускат стените на влагалището (по-често предната), а след това матката и заедно с нея -  яйчниците. Значително се разтяга връзковия апарат, нарушава са васкуларизацията (снабдяването с кръвоносни съдове), лимфният поток и трофиката (храненето на тъканите).

от 24 тампона
(4 курса)

Тазов перитонит

Перитонитът може да се развие като усложнение в резултат на гинекологични или акушерски  манипулации, аборт. Проявление: повишена температура на тялото, втрисане и неразположение; силни стягащи болки в долната част на корема, подуване на корема; обилно течение с неприятна миризма. При недоброкачествено лечение може да се хронифицира.

от 30 тампона
(5 курса)

Пигментация на кожата, пожълтяване на кожата, и пр.

Всички негативни изменения на кожата са следствие от  гинекологични заболявания или интоксикация и замъсряване на женския организъм.

от 24 тампона (4 курса)

Поликистоза на яйчниците

В кръвта рязко се снижава нивото на фоликулустимулиращия хормон, по тази причина  не могат да се сформират зрели яйцеклетки. Това довежда до безплодие. Признаци на синдрома на поликистозни яйчници: откриване на поликистоза при ултразвукова диагностика; нерегулярна   оскъдна менструация или продължителното й  отсътствие в течение на 6 месеца; окосмяване от  мъжки тип и повишено съдържание на андрогени в кръвта, доказано с биохимичен анализ.

от 24 тампона
(4 курса)

Полипи по  цервикалния канал

Доброкачествено образувание върху лигавицата на маточната шийка. В началния стадий не дава никакви симптоми. В по-сериозни случаи се  наблюдават: кървенисто течение след полов  акт; нарушение на менструалния цикъл; увеличение на количеството на слузното течение от влагалището; стягащи болки в сръста.

от 24 тампона
(4 курса)

Профилактика

Профилактичното прилагане на китайските тампони продължава младостта, възвраща чувствителността на усещанията при секс, защитава от възникване на онкологични  заболявания, предотвратява преждевременното стареене, нормализира обмяната на веществата.

от 12 тампона
(2 курса)

Нарушения в менструалния цикъл

Менструациите започват по-рано или по-късно от необходимия срок, нарушен менструален цикъл. Съпътства се с болка в гърдите или кръста, нарушения в работата на нервната система.

от 18 тампона
(3 курса)

Сраствания в матката и маточните тръби

Разрастване на съединителната тъкан в матката и тръбите. Симптоми: оскъдни менструации или пълното им отсъствие; мъчителни болезнени усещания в малкия таз.

от 12-18 тампона
(2-3 курса)

Цервицит (възпаление на шийката на матката)

Възпалителен процес в слузестата обвивка на маточната шийка. Симптоми: зацапващо кръвенисто течение, продължаващо още няколко  дни след приключване на менструацията; болка  по време на полов акт, кръвенисто течине след акта; парене при изпускане на урина; сърбеж в половите органи; болка ниско в корема и в областта на перинеума.

от 24 тампона
(4 курса)

Цистит

Инфекциозно заболяване на пикочните пътища. Симптоми: болка при уриниране; оскъдно  количество урина (понякога с кръв); стягащи болки над пубисната кост.

от 6-12 тампона
(1-2 курса)

Ендометрит

Възпалително заболяване на лигавицата на матката. В началните стадии не дава никакви  симптоми. В по-сериозните случаи се  наблюдава: повишена температура на тялото до 40 градуса; серозно-гнойни или кръвенисто-гнойни течения; болка в долната част на корема, ирадиираща към сакрума.

от 24 тампона
(4 курса)

Ерозия на шийката на матката

Възпаление на лигавицата на влагалищната част на  шийката на матката. В началния стадий не дава  никакви симптоми. В по-сериозните случаи се  наблюдава: обилно течение, бяло-кръвенисто течение; болки в кръста; подуване на стомаха.

от 24 тампона
(4 курса)

 

Противопоказания и ограничения

При използването на фитотампоните е важно да се помни, че, както и при всеки друг препарат, те имат и свои  противопоказания и особености на прилагане.

1. Китайските фитотампони са предназначени изключително за вагинално приложение.
2. Забранява се използването на един и същи фитотампон повече  от 1 път.
3. Използването на фитотампона не трябва да превишава 3 денонощия.
4. Внимателно се използват при влошена коагулация на кръвта.
5. С повишено внимание се използват при захарен диабет.
6. Не се препоръчва да се използват при високо  кръвно налягане.
7. Забранява се поставянето на фитотампоните по време на  менструация. Важно е терапията да се прекратити 3 денонощия преди началото, а новият етап на лечение да започне не по-рано от 3 дни след приключване на менструацията.
8. Абсолютно противопоказано е използването по време на беременност! Действието на растителните компоненти е силно, по тази причина може да доведе до спонтанен аборт.
9. По време на кърмене това лечебно средство също е забранено. Високата концентрация на активни вещества е способна да повлияе на състава на майчиното мляко. Тампонът може да  провокира странични ефекти върху здравето на бебето.
10. Даденият продукт не трябва да се ползва от девствени жени.
11. При операция на репродуктивните органи, използването може да започне едва след 5-6 месеца. Преди прилагане се обърнете към лекар за потвърждение, че всички шевове са зараснали добре!
12. Алергични реакции към съставките на тампоните изискват  незабавна отмяна на лечението.
13. Фитотампоните са несъвместими с приема на алкохол! Взаимодействието на компонентите на фитотампона със спирт,  може да предизвика непредвидени реакции от страна на организма.
14. В периода на използване на фитотампона, а също и в течение на 3 часа след неговото изваждане, не се препоръчва да се води полов живот. Сексуалните контакти са възможни три часа след  изваждането на тампона и промивка.

Подобни продукти